FiiO

FiiO is een jong en ambitieus audiomerk dat zich specialiseert in de snel groeiende productgroep ‘draagbare hifi’. Moderne muziekliefhebbers nemen geen genoegen meer met alleen maar muziek in huis; ook onderweg mag het leven van een mooie en vooral goed klinkende soundtrack worden voorzien. FiiO maakt sinds 2007 hoogwaardige, betaalbare draagbare muziekspelers en accessoires voor de kritische liefhebber die buiten de deur naar zijn favoriete muziek wil kunnen luisteren.

More...

Even voorstellen…

FiiO Electronics Technology, zoals het bedrijf voluit heet, is opgericht en gevestigd in Guangzhou. Niet om apparatuur voor andere merken te produceren, maar om een totaal eigen lijn aan draagbare hifi op de markt te zetten. Het is ook heel logisch dat het bedrijf in China is ontstaan, want dáár vindt namelijk veruit de meeste productie plaats van draagbare apparaten die ons leven gemakkelijker en aangenamer maken. Dat FiiO als hifi-merk goed aan de weg timmert blijkt niet alleen uit de vele lovende recensies die ze internationaal krijgen, maar ook uit het feit dat ze in 2017 de prestigieuze internationale Red Dot Design Award kregen toegekend voor hun FiiO X5 III draagbare muziekspeler. Die Award geldt zowel voor het esthetische design als het gebruiksgemak en de technische veelzijdigheid.

Vormgeving

Alle draagbare muziekspelers van FiiO hebben een strak vormgegeven behuizing van aluminium, zélfs het uiterst betaalbare instapmodel. De goedkopere types zijn in verschillende kleuren leverbaar. Alle spelers hebben een Bluetooth zender én ontvanger aan boord. Hierdoor is het niet alleen mogelijk om muziek af te spelen via een draadloze bluetooth hoofdtelefoon of ontvanger die op een hifi-installatie is aangesloten, maar ook om - tijdens het luisteren - de speler te bedienen met een los leverbare FiiO Bluetooth afstandsbediening. 

High-Res

Een FiiO speler ondersteunt een veelheid aan lossy en lossless muziekbestanden. Alle gangbare types,  van MP2 tot AIFF, kunnen worden afgespeeld. Daarnaast worden ook echte High-Res muziekbestanden in PCM-formaat ondersteund. Afhankelijk van de gekozen speler tot een resolutie van 32bit/384kHz. Behalve het instapmodel FiiO X1 II kunnen alle modellen ook DSD afspelen. En omdat High-Res bestanden aardig groot kunnen zijn bieden alle spelers de mogelijkheid om de interne opslag met een Micro-SD kaart flink uit te breiden. Ook hierbij hangt het van de speler af hoeveel, van maximaal 256 GigaByte tot wel 512 GigaByte. Maar volop ruimte dus voor duizenden songs of honderden albums in hoge kwaliteit.

Hoofdtelefoonversterkers en Converters

Voor liefhebbers die al een goedgevulde draagbare speler of een smartphone vol muziek hebben biedt FiiO diverse mogelijkheden om de geluidskwaliteit te verbeteren. Een serie uiterst draagbare hoofdtelefoonversterkers verbetert de weergave van een standaard smartphone, waarin doorgaans een goedkope versterker-chip van zeer matige kwaliteit wordt gebruikt, of van een oudere draagbare muziekspeler. Zelfs minder gemakkelijk aan te sturen hoofdtelefoons worden daardoor opeens wél een optie voor mobiel gebruik. En dan zijn er nog hoofdtelefoonversterkers met ingebouwde d/a-converter, die zowel voor onderweg als thuis een interessante optie kunnen zijn om van beter klinkende muziek te genieten.

Cart
You have no items in your shopping cart

My account

Forgot your password?

New customer?

  • Create an account to check your orders
  • Make your shop experience better and faster
  • Save your cart and save products to your wishlist
Register
By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »