ELAC Discovery Connect

Discovery Connect heeft een brugfunctie om streaming toe te voegen aan traditionele- en High End audiosysteem.

  • Uitbreiding op Elac Discovery Music Server DS-S101 en producten van andere merken die dienen als ROON Server waarop ROON streamingsoftware (Roon Core) is geïnstalleerd. Dat kunnen computers, muziekstreamers, muziekservers of bijvoorbeeld Roon’s eigen server Nucleus zijn. Discovery Connect is een dubbel RoonReady eindpunt en voegt zodoende 2 zones toe.
  • Is een streamingbron voor Elac Air-X2 producten (Navis actieve luidsprekers) en stuurt deze bedraad of draadloos aan. Een Air-X2 wireless zender is geïntegreerd.
  • Voegt streamingfunctionaliteit toe aan High End audioproducten en audiosystemen in het algemeen.

Over de 2-zones

Discovery Connect DS-C101 kan 2 zones aansturen binnen het Elac Discovery Eco systeem en RoonReady producten van andere merken. De 2 zone-uitgangen bieden het volgende aan:

Native Digital

Biedt via de optische of coaxiale uitgang een digitaal Native signaal aan, een signaal op geen enkele wijze is Nativ betekent dat het uitgaaande signaal op op geen enkele wijze is “aangetast” door filterering of DSP. Optimaal daarom om signaal door te geven aan een externe D/A converter of andere apparaten met een ingebouwde D/A converter. Zo kan iedereen zelf de uiteindelijke kwaliteit van het signaal bepalen.

Standaard Output

Biedt meerdere uitgangs- en bronsignalen aan.

  • Optisch en coaxiaal digitaal uit: Digitale signaal (niet Native) voor het aansluiten op apparaten die van een eigen D/A converter zijn voorzien.
  • RCA analoog uit: Het van oorsprong digitale signaal wordt, via de interne D/A converter als analoog signaal aangeboden. Daarmee kan een aansluiting op alle apparaten met een analoge Aux- of Line ingang tot stand worden gebracht.
  • Air-X2 wireless transmitter. Deze is ingebouwd in deze zone zodat het mogelijk is om signaal draadloos naar Elac producten te sturen die zijn voorzien van een Air-X2 ontvangstmodule.
  • Bluetooth ontvanger: Stuurt muziek vanaf een Bluetooth muziekbron, zolas een smartphone, tablet of computer , naar deze zone
  • Airplay: Deze zone ondersteunt Apple’s Airplay protocol.
  • Spotify: Deze zone ondersteunt SpotifyConnect

Beide zones kunnen via Elac Discovery DS-S101 Music Server of andere RoonReady apparaten apart van een muziekstream worden voorzien en kan de zone een naam toegedeeld krijgen (woonkamer, slaapkamer, etc).

Zie voor de gebruiksmogelijkheden ook dit document.

Aansluiten en bedienen

Discovery Connect is een netwerkproduct en dient bedraad of draadloos verbonden te worden met thuisnetwerk. Alle functies en instellingen kunnen via een app voor smartphone of tablet worden bediend.De app is gratis verkrijgbaar in de Android en Apple stores onder de naam DS-C101.