Shure

Het bedrijf Shure is opgericht in 1925 door Sidney N. Shure. Sinds de jaren '30 van de vorige eeuw produceert de fabrikant microfoons voor professioneel gebruik en richt zich hierbij voornamelijk op de Amerikaanse markt. Eind jaren '30 introduceert de fabrikant haar legendarische Model 55 Unidyne microfoon en met de opvolgende Unidyne modellen verwerft de fabrikant, met name in de professionele geluidsstudio's, wereldfaam. We kunnen de opnamesessies van Elvis Presley in de Sun Studio's noemen, of het moment dat John F Kennedy aankondigde de eerste man op de maan te zetten; de microfoons van Shure hebben dit blijvend voor het nageslacht geregistreerd.

More...

Naast de productie van microfoons start Shure in de jaren '60 met de productie van platenspeler elementen en vervolgens in de jaren '90 met de productie van haar eerste hoofdtelefoons. Hierbij komt de kennis en kunde uit de opnamewereld en uit de muziekindustrie in het bijzonder van pas. Shure weet immers als geen ander hoe de artiest in de studio klinkt, met welke kwaliteit de muziek is opgenomen, op vinyl is geperst en hoe het oorspronkelijke kwaliteitsniveau weer kan worden gereproduceerd.

Cart
You have no items in your shopping cart

My account

Forgot your password?

New customer?

  • Create an account to check your orders
  • Make your shop experience better and faster
  • Save your cart and save products to your wishlist
Register
By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »